Bijlwerpen

Bijlwerpen is een eeuwenoude sport die al bestaat sinds de uitvinding van de bijl. Pas een aantal jaar geleden is de sport ook naar Nederland overgewaaid en vanaf nu is ook Brabant met All in Eindhoven een aantal officiële bijlwerpbanen rijker! De werpafstand is 6,1 meter en het doel bestaat uit 5 delen. Raakt de bijl het doel in de roos, en verdien zoveel mogelijk punten in 1 uur! 

Boek nu

Hoe werkt Bijlwerpen?

Het doel bestaat uit 5 delen. Raakt de bijl het doel in de roos, dan krijg je 15 punten. De eerste ring is goed voor 2 punten, de tweede ring voor 5 punten, de derde ring voor 8 punten en de vierde, binnenste ring voor 12 punten. Je mag in totaal 3 keer gooien en de totale score telt als eindscore.

Bijlwerpen is niet zomaar een bijl richting het doel gooien en hopen dat je het raakt. Het vraagt behendigheid en ritme. Het gooien van een bijl is niet zo moeilijk. Maar je moet er wel op letten dat het onderste stuk van het snijvlak het doel niet raakt. Hij moet dus echt alleen met de bovenste punt erin steken. En je moet er ook nog voor zorgen dat hij minstens één keer om zijn as draait. Consequent gooien is de truc. Het gaat bij deze sport dus vooral om ritme, behendigheid en geduld! En niet zo zeer om kracht en snelheid.

Veiligheid

Natuurlijk blijft een bijl gereedschap met een redelijk gewicht. Om de veiligheid te waarborgen hanteren we de volgende regels:

  • Bijlwerpen is alleen toegankelijk voor personen vanaf 18 jaar.
  • Het is niet toegestaan om deel te nemen aan het bijlwerpen na het consumeren van alcohol.
  • De baan moet helemaal leeg zijn, er mag niemand naast staan of achter het doel aanwezig zijn voordat je gaat gooien.

De speluitleg en alle veiligheidsregels worden bij aanvang van het spel nogmaals zorgvuldig uitgelegd door onze instructeur.

Bijlwerpen: darten voor krachtpatsers?!

Het spreekt voor zich dat bijlwerpen iets anders is dan een avondje in de kroeg zitten of een potje bowlen. Alhoewel dat laatste qua beleving niet eens zo heel ver van het bijlwerpen afzit! Waar het indoor bijlgooien in Amerika nog vaak plaatsvindt in een sfeerloze loods, hebben wij er een gezellige knusse setting van gemaakt. Een groot verschil met bowlen is trouwens dat je zult merken dat er echte ‘oergevoelens’ bij je loskomen! Combineer het bijlwerpen met een hapje/drankje en misschien nog met een andere leuke activiteit en je hebt een top avondje uit! Met familie of met collega’s op pad? Bijlwerpen is tevens een zeer geschikt familie- team-, en bedrijfsuitje!

De minimumleeftijd voor bijlwerpen bedraagt 18 jaar. Deze activiteit is daarom niet geschikt voor kinderfeestjes. 

Aanvraag

€29,50 p.p. (minimaal 4 personen)

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

1Gegevens
2Overzicht en bevestigen