Jeu de Boules

Iedereen kent ‘t, maar wanneer was de laatste keer dat je Jeu de Boules ook écht hebt gespeeld?! Dit eeuwenoude spel, waarbij je automatisch aan een romantisch pleintje ergens in de binnenstad van Parijs denkt, vind je nu ook gewoon bij All in Eindhoven! Jeu de boules heeft enorm veel voordelen: je bent op een leuke manier in beweging, het is super toegankelijk en je kunt tijdens het spelen gezellig bijkletsen.

Boek nu

Hoe werkt Jeu de Boules?

Wij hebben 3 gethematiseerde jeu de boules banen waar je naar hartenlust kunt spelen met vrienden, familie en collega’s. Perfect te combineren trouwens met een van onze andere activiteiten!

Hoe je Jeu de boules ook alweer speelt? Vorm teams en verdeel de ballen. Bij officiële wedstrijden wordt er vooraf getost met een muntstuk. Heb je geen muntstuk, dan zijn er twee opties. Doe een loting met het but (door het andere team te laten raden in welke hand je het but houdt) of, als je wat meer tijd hebt, gooi je het but en elk team gooit een eerste bal. Het team dat het dichtst bij het but zit, mag het spel beginnen. Het team dat het but gooit mag hierna de eerste boule gooien.

Hoe verloopt het spel en de puntentelling?

Wanneer team 1 de eerste bal heeft gegooid, probeert team 2 een bal dichterbij het but te gooien. Hierbij mogen zowel de boule van team 1 als het but weggestoten worden. Wanneer het team dat aan de beurt is er niet in slaagt een boule dichterbij het but te plaatsen dan het vorige team, blijft dit team aan de beurt en mag het een nieuwe boule gooien. Pas wanneer het team een boule dichterbij gooit, of geen boules meer over heeft is het andere team aan de beurt. Wanneer alle boules gespeeld zijn krijgt alleen het team dat een boule het dichtst bij het but heeft gegooid een (of meerdere) punten. Iedere boule die dichter bij het but ligt dan de beste boule van het andere team levert één punt op. Zo krijgt het team dat 2 boules dichter bij het but heeft gegooid dan de beste boule van het andere team bijv. 2 punten. Het team dat een werpronde wint, mag de volgende ronde beginnen door het but en de eerste bal te gooien. Het spel eindigt zodra een team 13 punten heeft gescoord.

Arrangementen

JEU DE BOULES

Boek je eigen gethematiseerde jeu de boules baan vanaf 4 personen en speel met vrienden, familie en collega’s