Jeu de Boules

Iedereen kent ‘t, maar wanneer was de laatste keer dat je Jeu de Boules ook écht hebt gespeeld? Dit eeuwenoude spel, waarbij je automatisch aan een romantisch pleintje ergens in de binnenstad van Parijs denkt.

Wat zijn de voordelen van Jeu de boules? Je bent op een leuke manier in beweging, het is super toegankelijk en je kunt tijdens het spelen gezellig bijkletsen.

Jeu de Boules boeken

Hoe werkt Jeu de Boules?

Wij hebben 3 jeu de boules banen met een thema, waar je naar hartenlust kunt spelen. Perfect te combineren trouwens met een bijvoorbeeld bijlwerpen!

Hoe speel je Jeu de boules?

 • Vorm teams.
 • Verdeel de ballen.
 • Bij officiële wedstrijden wordt er vooraf getost met een muntstuk. Heb je geen muntstuk, dan gebruik je het but.

Bij gebruik van de but bij het bepalen wie de eerste boule mag gooien heb je twee opties:

 1. Doe een loting met het but (door het andere team te laten raden in welke hand je het but houdt)
 2. Als je wat meer tijd hebt, gooi je het but en elk team gooit een eerste bal. Het team dat het dichtst bij het but zit, mag het spel beginnen. Het team dat het but gooit mag hierna de eerste boule gooien.

Spelregels Jeu de Boules

Hoe verloopt het spel en de puntentelling?

 • Wanneer team 1 de eerste bal heeft gegooid, probeert team 2 een bal dichterbij het but te gooien. Hierbij mogen zowel de boule van team 1 als het but weggestoten worden.
 • Wanneer het team dat aan de beurt is er niet in slaagt een boule dichterbij het but te plaatsen dan het vorige team, blijft dit team aan de beurt en mag het een nieuwe boule gooien.
 • Pas wanneer het team een boule dichterbij gooit, of geen boules meer over heeft is het andere team aan de beurt.
 • Wanneer alle boules gespeeld zijn krijgt alleen het team dat een boule het dichtst bij het but heeft gegooid een (of meerdere) punten. 
 • Iedere boule die dichter bij het but ligt dan de beste boule van het andere team levert één punt op. Zo krijgt het team dat 2 boules dichter bij het but heeft gegooid dan de beste boule van het andere team bijv. 2 punten.
 • Het team dat een werpronde wint, mag de volgende ronde beginnen door het but en de eerste bal te gooien.
 • Het spel eindigt zodra een team 13 punten heeft gescoord.

Jeu de boules kun je ook combineren met poolen of bijvoorbeeld prison island. Zo maak je er een middag- of avondvullend programma van.

Arrangementen

JEU DE BOULES

Boek je eigen gethematiseerde jeu de boules baan vanaf 4 personen en speel met vrienden, familie en collega’s

€26,50 per baan